Een energielabel is voor veel recreatiewoningen verplicht

26 juli 2023

Blog

Recreatiewoningen zijn er in verschillende soorten en maten. En worden op verschillende manieren gebruikt. Het is in de meeste gevallen verplicht om een energielabel voor je recreatiewoning aan te vragen. 

Het energielabel is verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van gebouwen en dient vermeld te worden in de advertentie bij verkoop en verhuur. Dit geldt ook voor recreatiewoningen. Dit betekent dat veel recreatiewoningen wel onder de energielabelplicht vallen, maar op dit moment geen geregistreerd energielabel hebben. Dit gaat naar schatting om 74.000 van de ongeveer 90.000 recreatiewoningen in Nederland. Zorg op tijd voor het definitieve energielabel. Anders riskeer je een boete van meer dan €400,-

In deze gevallen heb je géén energielabel nodig

  • Voor chalets, (samengestelde) stacaravans en andere vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlak van minder dan 50 m2.
  • Als je je recreatiewoning minder dan vier maanden per jaar gebruikt. En het verwachte energieverbruik minder is dan 25% van het energieverbruik bij permanent gebruik.

Zo vraag je een energielabel aan voor je recreatiewoning

Het energielabel voor je recreatiewoning aanvragen is ingewikkelder dan het energielabel voor gewone woonhuizen. Om alles te regelen kies je voor De Energieurs! Geen gedoe, gewoon een mail sturen of een belletje en alles wordt geregeld. 

De kosten van een energielabel voor recreatiewoningen zijn;

TypeAantalPrijs (incl BTW)
<100m21249,-
<100m2>4219,-
>100 – <150m21279,-
>100 – <150m2>4249,-
>150m21309,-
>150m2>4279,-
Grote aantallen>10Op aanvraag

Wat te doen als eigenaar/directie van een vakantiepark?

Ben je eigenaar/directie van een vakantiepark en wil je grote aantallen woningen op een planmatige en voordelige manier voorzien van een energielabel? Neem dan contact op met De Energieurs om volledig ontzorgd te worden. Dit soort projecten worden als maatwerk benaderd voor zowel de werkwijze alsmede de prijs. 

En hoe nu verder?

Heb je vragen? Ben je geïnteresseerd? Plan een afspraak in!