Verplicht Energielabel C voor Kantoorpanden. Advies om Verder te Verduurzamen met De Energieurs

26 mei 2024

Niet gecategoriseerd

Vanaf 2023 moeten alle kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden en financiële regelingen om je pand tijdig te verduurzamen zonder een al te grote kostenpost.

De Energieurs: Jouw Adviseur voor Duurzaamheid

Bij De Energieurs helpen we je graag om jouw kantoorpand niet alleen naar energielabel C te brengen, maar ook verder te verduurzamen richting energielabel A. Dit is niet alleen een toekomstbestendige keuze, gezien de steeds strenger wordende regelgeving, maar ook een stap richting een duurzamere bedrijfsvoering.

Stappenplan Om Energielabel C (of beter) Te Verkrijgen

Stap 1: Vraag een maatwerkadvies aan

De Energieurs kunnen je pand controleren en verbetermogelijkheden signaleren. Met een maatwerkadvies krijg je inzicht in bouwkundige en installatietechnische maatregelen die de energieprestatie van je gebouw verbeteren.

Stap 2: Maak gebruik van financiële regelingen

Wij helpen je bij het aanvragen van subsidies zoals de Energie Investerings Aftrek (EIA) en Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Dit maakt verduurzaming financieel aantrekkelijker.

Stap 3: Voer de maatregelen uit

Voer de door De Energieurs aanbevolen energiebesparende maatregelen uit. Denk aan HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie en energiezuinige verlichting. Dit helpt je niet alleen om energielabel C te behalen, maar bespaart ook op je energiekosten.

Stap 4: Laat een nieuw energielabel opstellen

Na het doorvoeren van de maatregelen is het belangrijk om een nieuw energielabel aan te vragen. De Energieurs zorgen ervoor dat je pand geregistreerd wordt met het nieuwe, verbeterde energielabel.

Verduurzamen Met De Energieurs

Bij De Energieurs bieden we maatwerkadvies en kennis van de energielabelplicht om je te begeleiden bij elke stap van het proces. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek de mogelijkheden om jouw kantoorpand te verduurzamen. Samen bouwen we aan een groene toekomst!

En hoe nu verder?

Heb je vragen? Ben je geïnteresseerd? Plan een afspraak in!